Golfgeluk en horecabeleving gaan hand in hand bij Golfclub Zwolle

Sfeervolle locatie aan de rand van Zwolle leent zich perfect voor zakelijke momenten

Het was een grappig moment. Een groep ondernemers van bedrijventerrein Marslanden zocht een onderkomen voor een zakelijke bijeenkomst en kwam bij toeval terecht bij Brasserie ‘De Afslag’. Op fiets- en voor sommigen zelfs loopafstand van hun bedrijf. Reken maar op een vervolg, want stuk voor stuk waren ze diep onder de indruk van de locatie. “We zijn misschien wel het best bewaarde geheim van Zwolle”, aldus Jelle Paauw en Mabel Dusink.

De twee, respectievelijk directeur en horeca-manager, schuiven deze woensdagochtend aan in het clubhuis van Golfclub Zwolle. Prachtig gelegen aan de voet van de Wijthmenerplas. Sommigen golfers hebben hun rondje achter de rug, anderen staan ondanks het herfstige weer te trappelen om hun kunsten te vertonen.

Bij de golfers is genoegzaam bekend welke mogelijkheden Brasserie ‘De Afslag’ heeft. Anders is het met de Sallandse ondernemers. Het is dus heel waardevol om nog eens te laten weten dat het een mooie locatie is voor een vergadering of zakelijke afspraak. Die zich ook nog eens aan de goede kant van Salland bevindt en waar je gratis kunt parkeren.Je kunt er ook prima terecht voor een lunch, presentaties en bedrijfsfeestjes. Eventueel in combinatie met een kennismaking met de golfsport. “Het bruist hier eigenlijk altijd wel”, stellen de twee. En dan hebben ze het niet (alleen) over de champagne…

Voordat we verder gaan, duikt Paauw even in de geschiedenis. In het verleden zwaaide een bekende horecaman uit Zwolle de scepter over het horecagedeelte bij de golfclub. Nadat hij eind 2018 opstapte en 2019 dus een moeilijk jaar was voor club en horeca, nam een groep ondernemers het initiatief om de horeca een nieuwe impuls te geven via een nieuwe bv. Met het aantreden van de nieuwe directeur veranderde dat meteen. “Ik geloof niet in een aparte horecatak. Wel in de aansturing door één team dat zowel het sportieve als sociale aspect van de club faciliteert. Ieder(e) clublid of gast bepaalt zelf de balans tussen deze twee. Dat noemen we Golfgeluk!” Nu alles is geland, de coronatijd achter de rug is en zowel club als horeca zich positief ontwikkelt, vindt het tweetal het tijd voor ‘the next step’. Oftewel: er wordt onder andere geïnvesteerd in marketing en communicatie. “De grootste uitdaging is nog steeds om mensen over een drempel te helpen. Golfclub Zwolle komt niet bij iedereen direct als eerste optie naar boven als je een zakelijke activiteit of evenement wilt organiseren en daar willen we graag verandering in brengen. We zien het als een olievlek die zich langzaam uitbreidt. Onze eigen Business Club waarbij 130 bedrijven zijn aangesloten, helpt daar zeker bij. Tenslotte werkt niets beter dan mond-tot-mondreclame”, vertellen Paauw en Dusink die bij ‘De Afslag’ inmiddels al een flink aantal bijzondere horecamomenten achter de rug hebben. Van exclusieve diners tot aan een groot orkest. “Mensen die het hier dan nog niet kennen, reageren dan altijd enthousiast en we zien ze regelmatig in een andere setting terugkomen. Bijvoorbeeld om te genieten van een heerlijk à la carte menu.”

Gamification

Met het oog op de winterperiode is het goed om aan te geven dat Golfclub Zwolle meegaat met de tijd en dus zeker een extra doelgroep wil aanboren. “Als je naar ons aanbod kijkt, zijn we echt aan het verjongen”, stellen de twee. Kijk daarom niet gek op als je op een vrijdagmiddag een groepje jongvolwassenen ziet dat op zoek is naar een sportieve en gezellige start van de vrijgezellenavond. “Want we zijn bezig om een nieuw concept te introduceren en daar hebben we nu een heel mooi concept voor”, geeft Paauw aan. “We willen begin volgend jaar een radarsysteem toevoegen aan onze driving range. Er komen dan twee radarpalen te staan en via een tv-scherm zie je dan de vlucht van jouw bal en hoe dicht deze in de buurt van jouw vlag belandt. Voor de golfers is het een goede feedback op de swing en voor anderen biedt het een extra stukje entertainment.” Het geeft maar weer aan dat je met Golfclub Zwolle en Brasserie ‘De Afslag’ vele kanten op kunt. Is dat dan samengevat in allerlei pakketten? “Nee”, gruwelen Mabel en Jelle. “We houden van het momentum. Dus, wanneer de vraag komt, proberen we het best denkbare arrangement samen te stellen. Dat is ons stukje maatwerk.”

Brasserie ‘De Afslag’   |   Zalnéweg 75   |  Zwolle   |   038 452 43 16   |   horeca@golfclubzwolle.nl   |   www.brasseriedeafslag.nl

Delen:

Deel dit artikel!