Assink-Weustink Elektro pleit voor samenwerking bij beveiliging bedrijventerrein
Geen enkele ondernemer vindt het een prettig idee dat zijn kostbare spullen door de handen van het inbrekersgilde gaan. Het levert alleen maar ellende op, het kost geld, tijd en energie en je zit al helemaal niet te wachten op het onveilige gevoel. Je mag er daarom van uitgaan dat de meeste eigenaren maatregelen hebben genomen om inbraak en vernieling te voorkomen. Echter, het moment is aangebroken om groter te denken. Vooral op het gebied van beveiliging en camerabewaking.
Dat is althans de boodschap die het bedrijf Assink-Weustink-Elektro met vestigingen in Raalte en Nijverdal graag wil verkondigen. Het is tegelijk een verkapte oproep aan ondernemersverenigingen om het punt hoog op de agenda te zetten van een ledenvergadering. Dat geldt zowel voor handel/industrie/dienstverlening (bedrijventerrein) als middenstanders (winkelgebied).
“Tegenwoordig beschikt ieder bedrijf over een inbraakbeveiliging en steeds meer bedrijven maken gebruik van camerabeveiliging. Door de systemen van de bedrijven in een netwerk (b.v. industrieterrein) te koppelen en meldingen gezamenlijk op te volgen door een beveiligingsbedrijf kan veel meer worden bereikt. Als er sprake is van een inbraak bij één van de aangesloten bedrijven, kan de beveiliger alle camerabeelden van het industrieterrein volgen. Met deze informatie weet men waar de inbrekers verblijven of het terrein verlaten”, stellen bedrijfsleider Wilco Gol en financiële man Marc Klein Douwel die er op wijzen dat een bedrijf zelf bepaalt welke camerabeelden worden gedeeld.
De gemeenschappelijke bewaking kan worden uitgebreid met slimme camera’s om kentekens en verdachte bewegingen (b.v. auto’s die ’s nachts heel langzaam of rondjes rijden) registreren. Nog mooier is het als je het koppelt aan databestanden van de politie. “De politie heeft bestanden van gestolen voertuigen, een veel gebruikt vervoersmiddel bij inbraken en overvallen. Er kan dan al een alarm afgaan wanneer een gestolen of verdacht voertuig op het bedrijventerrein wordt waargenomen. Tegenwoordig wordt zelfs al geëxperimenteerd met gezichtsherkenning waarmee je ongewenste personen kunt waarnemen of achteraf informatie wordt verkregen”, aldus het duo van Assink-Weustink dat al veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van beveiliging en bewaking. Niet alleen voor individuele bedrijven, maar ook voor complete industrieterreinen.
Een veilig bedrijventerrein kun je nooit garanderen, maar hiermee maak je het onverlaten in ieder geval niet gemakkelijk om tot hun criminele daden te komen. En als kers op de taart zijn ook de verzekeraars blij met deze inspanningen. “Er is zeker financieel voordeel te behalen als sprake is van een goed beveiligd bedrijvenpark”, verzekeren Gol en Klein Douwel.
Bron:
Assink-Weustink
www.assinkweustink.nl