Ondernemer Paul Reimert lanceert vol overtuiging zijn innovatie
“Echt iets unieks, een eigen product”, zegt Paul Reimert van Bacron over zijn innovatie, het ‘Bacron Lightboard’. Inmiddels gebruiken ze ‘m al bij de NOS, Hogeschool Windesheim en bij het ministerie van Defensie. Maar de grote doorbraak moet nog komen.
De ogen van ondernemer Paul Reimert van Bacron beginnen te glimmen als hij het heeft over een van zijn ‘kindjes’, het product dat hij de afgelopen jaren ontwikkelde en dat nu klaar is voor een grote markt: het Lightboard. “Ik ben heel gemotiveerd, het is een prachtig product geworden”, zegt Paul. “Iedereen kent het schoolbord of digiboard. Zo’n bord waarbij de docent of presentator altijd zelf in de weg staat en bovendien de rug naar de toeschouwers draait. Dat kan beter. Wij hebben nu het Lightboard.” Maar Bacron verkoopt toch aluminium profielen? “Ja, dat klopt, maar we doen veel meer dan dat”, zegt de trotse eigenaar, want de productengineers van Bacron maken specifieke oplossingen en producten met de aluminiumprofielen. “Innovaties waar onze klanten werk en tijd mee besparen. Creatieve ontwerpen zijn onze specialiteit.
Zo ontstond ook het Lightboard, na een flink staaltje omdenken bij de Bacron ontwikkelaars. Door een krasbestendige glasplaat in een aluminium ‘jasje’ te plaatsen is een werkbaar ‘leerscherm’ geproduceerd waarmee je online presentaties kunt geven.
Het Lightboard
“Op de glasplaat ‘krijt’ je met fluorescerende stiften tekst, cijfers of vormen ter verduidelijking van je verhaal”, legt Paul uit. “Tijdens het presenteren kijk je dóór het glas in een camera die aan de andere zijde van het Lightboard staat opgesteld. De software zorgt ervoor dat de opname gespiegeld, en dus leesbaar, opgenomen of gestreamd wordt. Hierdoor houd je de aandacht van je publiek omdat je recht in de camera kijkt. Je keert ze niet de rug toe. Ik ben ervan overtuigd dat het Lightboard veel kan betekenen in het bedrijfsleven en het onderwijs. Niet alleen bij universiteiten of hogescholen, maar ook op de middelbare school. Een effectieve presentatie of les draait om aandacht en betrokkenheid.
Het Lightboard maakt het mogelijk om live te streamen via bijvoorbeeld Teams. Je kunt tegelijkertijd een PowerPoint presenteren en zelf zichtbaar blijven voor je publiek. Zo houd jij je publiek makkelijker ‘bij de les’. Dat maakt het Lightboard bij uitstek aantrekkelijk voor docenten en presentatoren.”
Een Lightboard staat op wielen en is optioneel in hoogte verstelbaar. Hierdoor past ‘ie door elke deuropening. Je hebt een ruimte van ongeveer vier bij drie meter nodig voor het Lightboard, vanwege de afstand die je nodig hebt van het scherm tot de camera. Met een donkere achterwand achter je Lightboard, krijg je het beste effect van de fluorescerende markers. Bang voor krassen op het glas? Niet nodig. Het Lightboard is gemaakt van keihard saffierglas. De borden zijn in verschillende maten beschikbaar, grofweg tussen 38 en 95 inch. Er is er dus altijd eentje die bij jouw situatie past.
Bacron | Telgenweg 30 | Heeten | 0572 380 543 | www.bacron.nl | www.leerscherm.nl