Salland Makelaardij en makelaar Rick Maatman in Zwolle bundelen krachten

Makelaar Rick Maatman (Alex Makelaars) uit Zwolle bundelt per 1 januari 2025 zijn krachten met Salland Makelaardij in Raalte. Rick wordt daarmee compagnon van Mark Holterman en Chris Schrijver. Voor beide partijen betekent de fusie een vergroting van het werkgebied. Rick brengt naamsbekendheid en een netwerk in Zwolle en omgeving in; Mark en Chris hetzelfde met de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en alle buurtdorpen eromheen.

Beide partijen behouden hun eigen kantoor. Rick gaat gewoon verder aan de Karveelschipperstraat 1a in Zwolle. Mark en Chris blijven aan de Schoolstraat 16 in Raalte. Het is een fusie die voor beide partijen, die zich voornamelijk richten op de woningmarkt (verkoop, aankoop en taxatie), voortvloeit uit een lange termijnvisie. “We zien dat veel van onze klanten hun zoekgebied verbreden”, vertelt Rick. “De zoektocht naar een woning is niet meer zo locatiegebonden als vroeger. Dat heeft ook met prijsverschillen te maken. Het prijsniveau in Zwolle bijvoorbeeld is hoger, maar in veel omliggende dorpen zijn er meer mogelijkheden. Daarnaast zijn we tegenwoordig minder gebonden qua werk. Dat samen zorgt ervoor dat mensen naar een grotere omgeving willen kijken. Dat maakt dat je als makelaar steeds meer een regionale functie krijgt.”

Dat Rick en Salland Makelaardij elkaar gevonden hebben, is voor de hand liggend. Rick, Mark en Chris komen alle drie uit Raalte. Ze kennen elkaar al jaren. De laatste twee startten in 2011 met hun eigen makelaarskantoor in Raalte. Inmiddels hebben ze vijf medewerkers in dienst en is Salland Makelaardij een grote partij in de regionale woningmarkt. Rick is sinds 2006 actief als makelaar in Zwolle. In 2015 bundelde hij zijn krachten met een compagnon. Dit onder de naam Alex Makelaars. Vorig jaar besloot zijn compagnon te stoppen. Rick zocht versterking en partners met dezelfde kijk op het vak. En die heeft hij nu dus gevonden. Samen hebben ze de blik nu op de toekomst gericht: “Het is onze ambitie om te groeien naar een regionaal makelaarskantoor, zodat we onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen. En daarbij blijft de persoonlijke aandacht altijd een belangrijk speerpunt.”

Delen:

Deel dit artikel!